Kommandosyntax

Vilken fil som ska importeras och hur den ska fungera styrs med kommadoradsswitchar.

Syntaxen för kommandot är

ImpFrac [options] /File:filnamn

 

Följande options finns, de är inte känsliga på gemener/versaler så /COPY och /coPY funkar lika bra.

/Copy

     Flyttar importfilen till en underkatalog som heter BAK. Underkatalogen måste finnas. Gäller bara filimport.

 

/Delete

     Tar bort importfilen efter importen Gäller bara filimport.

 

/Stop

     Stänger ner programmet när importen är klar.

 

/CleanLog
Rensar logg filen före varje import. I annat fall töms loggen när den innehåller mer än 100 kb.

 

/LogInfo
Ger man denna switch loggas alla lyckade importer också.

 

/File:
Skall följas av fullständig sökväg till importfilen. Filnamnet kan innehålla wildcards typ * och ? för att klara import av filnamn som ändras. Finns denna görs en fil import.

 

/DBInfo:
Ska följas av namnet på en fil med information om hur SQL importen ska ske. Finns denna görs en SQL import. Antingen /DBInfo: eller /File: ges, aldrig båda två.

/NamePattern:
Ett sökuttryck för att filtrera fram de serier som är nätområdesserier. Används av importprogrammet i WHERE satsen ”NamesLoad LIKE xxxxx”. Default är ’FP_SVK_%’  Wildcards är % för många tecken och _ för ett enstaka.

 

/KeyStart:
Ett heltal. Anger från vilken position i serienamnet nätområdeskoden ska matchas. Tre tecken med start i angiven position används. Default: 8

 

/FileFormat:

     En switch som talar om vilket format på den släta textfilen som skall läsas in. Formatet POWELMSC (MSCONS) eller DELFOR formatet som genereras från powel systemet. Om denna switch inte sätts kommer det släta textfilformatet (default) att användas.

     För att POWELMSC eller DELFOR formatet skall läsas in, sätter man kommadoradsswitchen till (/Fileformat:Powelmsc) alt. (/Fileformat:Delfor).

 

/StringPattern:
För att kunna läsa vilket namn som helst för nätområdet, måste denna switch sättas.
Efter ”/ StringPattern:” sätter man en startsiffra, om motsvarar vilken bokstav som namnet man vill läsa in motsvarar. Samt ett semikolon (;) som avdelare, sen i siffror, hur många bokstäver som skall läsas i rad. Exempel på text där ABB skall läsas ut ur ”SN1-1800_ABB-SVK” då sätter man ”/ StringPattern:” till följande: ”/StringPattern:10;3”.
Sätts inte denna switch, så är Default värdet ”/StringPattern:1;3”, vilket läser ABB ur namnet ”ABB_HL”
OBS! Endast siffror är tillåtet!

 

/Suplierpattern:
För att kunna läsa vilken leverantör som gäller för nätområdet, måste denna switch sättas. Denna nyckel gäller endast om man valt DELFOR formatet.
Efter ”/ Suplierpattern:” sätter man en startsiffra, som motsvarar vilken siffra i sifferkoden för leverantör, i namnet,  som det motsvarar. Samt ett semikolon (;) som avdelare, sen i siffror, hur många siffror som skall läsas i rad. Exempel på text där 13200 skall läsas ut ur ” SN1-1804_ABB-13200” då sätter man ”/ Suplierpattern:” till följande: ”/StringPattern:14;5”.
Sätts inte denna switch, så är Default värdet ”/StringPattern:1;3.
OBS! Endast siffror är tillåtet!

 

/rsq
ReadSavedQuery. Detta innebär att programmet letar efter en fil med en sparat recordset och försöker importer denna. Ingen fråga mot databasen görs. Filens namn byggs ihop från typen (L=last, WO=weatherobservations, WF=weatherforecast), seriens namn och ett nummer (1-3). Filen letas i %AppMainDir%\tmp eller i katalogen som anges med /dir: (se nedan)

/qas
QueryAndSave. Detta innebär att frågan ställs till databasen, men svaret sparas till en fil istället för att skrivas till Aiolos. Filnamn och katalog på samma sätt som för /rsq

/persistdir      :
Anger katalog där filer med sparade recordsets ska läsas eller skrivas.

/loadpartcode:

     Kod i importfil för lastandelen. Gäller för både hög & låglast.

     Används i samband med nedanstående LoadLossCode, där båda måste vara angivna för att dessa skall gälla.

      Om ingen av dessa är angivna används koden 1805 för låglast och 1804 för höglast.

/loadlosscode:

     Kod i importfil för lastförluster. Gäller för både hög & låglast.

      Om ingen av dessa är angivna används koden 1813 för förluster låglast och 1812  för förluster höglast.

/onevalue

     Används för text import när man ska parsa en fil som bara har ett värde. Tidigare fanns både hög och låg men numera används endast ett värde.

/type:x

     Används för textimport för att välja om det är hög eller låg andelstalet som ska användas. Använd /type:hi för hög och /type:lo för låg.